Missing People

"Vi vender hver en sten"

Hundeenheden MP SAR DOGS

Eftersøgningshunde i Missing People

 

Har du lyst til at gøre en forskel og bruge din hunds evner til at lede efter forsvundne mennesker ?

 

Som pårørende til et forsvundet familiemedlem, er det utroligt vigtigt, at man oplever, at der gøres noget. Når politiet ikke har flere ressourcer til at eftersøge, bliver Missing People ved. Der organiseres ikke eftersøgninger af Missing People, uden at der foreligger godkendelse, både fra de pårørende og politiet.

 

Missing People benytter sig af hunde fra MP SAR DOGS under eftersøgninger af forsvundne personer.

Hunde er velegnede til at afsøge natur- og skovområder, en hund kan afsøge et stort område på kort tid og erstatte mange søgere.

 

Der er udarbejdet certificeringer, specielt rettet mod eftersøgninger for Missing People. Der findes en certificering med henblik på eftersøgning af levende og en, der er målrettet eftersøgning af afdøde.

De hundeteams, der benyttes til Missing People, er alle certificerede og godkendte. Der afholdes certificeringer over hele landet efter behov. Det enkelte hundeteam skal til re-certificering hvert andet år.

 

Træningen foregår over hele landet – det er op til den enkelte hundefører at finde sammen med andre, der træner det samme. Der er oprettet en Facebook gruppe, der kan hjælpe folk til at finde hinanden og lave aftaler. MP SAR DOGS tilbyder ikke hundetræning, men gennem Facebook gruppen arrangeres der, nogle gange om året, fællestræning for alle medlemmer af gruppen, forskellige steder i landet. I denne gruppe kan man også altid stille spørgsmål til træningen.

 

De hundeteams, der er certificeret til eftersøgning af levende og har bestået eller træner med henblik på at bestå certificering i eftersøgning efter døde, træner jævnligt sammen med hundeførere fra Missing People Sweden, som har arbejdet med ligfært længe. Ligeledes har vi stor glæde af at træne sammen med en amerikansk lighundefører, som kommer til Sverige hver sommer.

 

Som hundefører i MP SAR DOGS, er man frivillig, på lige fod med alle andre. Dette betyder at alle udgifter til træning, transport til eftersøgninger og så videre, er for egen regning.

 

For at blive hundefører i MP SAR DOGS, kræver det at man er i besiddelse af en rimeligt god fysisk form, da man ofte eftersøger i timevis og går mange kilometer på en dag. En god orienteringssans vil også være en fordel, da det er vigtigt, at man hele tiden ved, hvor man befinder sig for eksempel i et skovområde.

 

Som udgangspunkt er alle racer velegnede, nogle racer er dog så tunge, at det kan være svært, at hjælpe dem over for eksempel et elhegn, andre kan være så små, at det er svært for dem, at bevæge sig rundt i svært fremkommeligt terræn en hel dag. Det afgørende er dog, at hunden er glad for alle mennesker og har en drift, der medfører at den vedbliver med at arbejde, selv efter flere timer uden at finde noget. Hunden skal være uden aggressioner.

 

Hvis du synes, at dette lyder spændende, så kontakt lederen af MP SAR DOGS. Lars Jensen på tlf:22946072 og hør nærmere.

 

Frivillig forening:

 

Missing People

c/o Vivian Winther Eriksen

CVR: 37865737

Bank:

Sparekassen Kronjylland

Reg: 9323

Konto: 0011227287

MobilePay: 41065

 

Vagttelefon døgnet rundt:

71 74 76 76

41065

Opdateret 21/11-2018